Historien om Touché

Touché var et såkaldt kristent popband, der eksisterede fra engang i starten af firserne til slutningen af 1991.

Det var til Lars halvtredsårs fødselsdag for kort tid siden, vi kom til at snakke om, at historien om burde skrives inden, vi blev for gamle og minderne for tågede. Det sidste er, som det tydeligt fremgår af min historie, allerede ved at ske. Jeg håber derfor alle, der har haft noget med Touche at gøre, vil bidrage med deres egen personlige version af historien om Touché.

Historien om Touché begynder som sagt tilbage i starten af firserne. Tværkirkeligt Ungdomskor (TUK) gik i opløsning. Tilbage blev Mini-TUK, der bestod af to-tre sangere og et lille band med klaver, guitar, bas og trommer. Da Mini-TUKs leder, Georg Julin, ønskede at holde op på grund af arbejdspres, besluttede resten af gruppen at fortsætte under navnet Touché. Gruppen bestod da af Arne Lørum (tekniker), Erik Kastrup (trommer), Marianne Næsby (klaver), Stig Baumbach (guitar), Trine Andreasen (siden gift Nymann) (sang) og undertegnede på bas. Gruppen blev siden forstærket med Inger Merete Møller (siden gift Tuxen) og Lone Bundgaard Nielsen (siden gift Hansen) som sangere.

I 1985 forlod Stig gruppen og blev erstattet af Lars Bruhn. Lone, Inger og Marianne holdt med tiden også op og blev erstattet af Henning Desler som sanger og Tom Sontag på keyboards. Forinden havde bandet også fået selskab af Michael Jensen, der delte trommer og slagtøj med Erik.

Dette websted er dedikeret historien om Touché. Touchés gamle medlemmer og venner opfordres hermed til at bidrage med deres egen historie om Touché. Fotos, lydoptagelser, udklip osv. modtages med tak og vil blive lagt ud på siden så hurtigt som muligt.

Jacob Anhøj
Januar 2004